Reinvent your business
Image default
Business

Wat is belangrijk bij hondenvoeding?

Wanneer je voor een hond zorgt is dit natuurlijk altijd je beste maatje en je wilt natuurlijk ook altijd goed zorgen voor dit maatje. Hierbij is hondenvoeding erg belangrijk en je wilt ervoor zorgen dat hij of zij het beste type voer krijgt. Alleen wat houdt dit dan precies in, voor welke soort voedingsstoffen moet je vooral opletten dat je “maatje” dit binnenkrijgt? Een goede gezondheid van je hond begint altijd bij een gezonde voeding. In deze blog zullen wij voor uw behandelen waar je begint met het voeden van uw hond en op welke stoffen je moet letten bij het voeden van uw hond. 

Voeding voor uw hond begint natuurlijk bij de beginselen, de functie van een goede voeding is om uw hond genoeg energie te geven om de dag door heen te komen. Dit is natuurlijk niet het enige het moet ook genoeg energie geven aan uw hond om lichamelijke processen, zoals ademhalen, processen van de organen, behoud van weefsel, fysieke activiteit en het behouden van een goede lichaamstemperatuur te kunnen ondersteunen.  Zodra al deze energiebehoeftes is voldaan, komen er pas voedingstoffen beschikbaar voor de metabolische functies van uw hond.

Wanneer je moet gaan kiezen voor hondenvoer is het natuurlijk altijd goed om te gaan voor voer dat bestaat uit de beste ingrediënten die alle voedingsstoffen bevatten die uw hond dagelijks nodig heeft. Zoals de regels voor alle organismes geldt, moet je vaak ook nog is naar de juiste verhouding zoeken. Vaak moet alles in de juiste verhoudingen gegeven worden. Daarom gaan we de belangrijkste stoffen aan u geven, die in het eten moeten zitten. Het is namelijk van belang om te weten wat erin moet zitten, omdat je anders verkeerd kan gaan kiezen en wat je moet vermijden.

Voedingsstoffen die honden nodig hebben om te overleven zijn:

  • Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, minerale en water. 

E-nummers die schadelijk zijn voor uw hond:

  • E324: Dit is een landbouwbestrijdingsmiddel tegen ongedierte en onkruid. Het heeft allerlei giftige bijwerkingen aan de leverfuncties en nierfuncties.
  • E320 (ook wel BHA): Dit E-nummer kan ervoor zorgen dat het vetgehalte en de cholesterol verhoogd wordt in het bloed.
  • E321 (BHT): Dit E-nummer is ontwikkeld om kleurenfilms langer houdbaar te maken. Het is giftiger dan BHA, en het heeft invloed op de vetstofwisseling van de lever
https://ydolo.be

Gerelateerde artikelen

Stijlen in jouw huis

De looppoort

Aluminium deuren